E-mail cím:    Jelszó:   

Képzés

/ Trénerek trénere


AZ INGATLANSZAKTUDÁS FORRÁSA
Az ingatlanközvetítők és irodavezetők képzésének jelentősége
Jelenleg olyan ismereteket oktatnak az ingatlanszakmában, aminek gyakorlati haszna szinte a nullával egyenértékű. Az ingatlanközvetítői képzések állnak a lehető legtávolabb a gyakorlattól. Olyan képzésre van szükség, amely gyakorlati, és amelynek révén az ingatlanügynökök képesek hatékony és eredményes munkavégzésre.


A Magyar értelmező kéziszótár meghatározása szerint a következőket jelenti a tanul kifejezés;

1. Ismeretet, tudást, készséget elsajátít. / Tananyaggal foglalkozik.
2. Lelki, erkölcsi tulajdonságot, magatartást folyamatosan fölvesz, elsajátít.
3. Okul valamiből.

A mai magyar oktatási rendszer és – tudomásom szerint – szinte minden „modern” oktatási rendszer képviselői (jó esetben) tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy a tanulás a tudás megszerzéséből áll, ennek ellenére úgy látszik, egyre szélesebb körben kezdik ezt elfelejteni.

Korábban az emberek azt gondolták, hogy a tudás fontos dolog, de sajnos ma már úgy tűnik, hogy elavulttá vált a mondás: „a tudás hatalom”.

Manapság inkább mást szajkóznak mindenütt: „kell egy diploma, mert anélkül az ember nem ér semmit”.

Egy bizonyítvány, egy diploma önmagában értéktelen, csupán egy papír. Az oktatási intézmények viszont felismerték, hogy e papír előállítási költsége igen alacsony, de ennek ellenére felettébb nagy összeget lehet érte elkérni.

Ma az emberek ¬¬– és nem csak a fiatalok – nagy része, e papírok megszerzésébe fekteti ideje, pénze és energiái nagy részét, ez pedig az üzleti világ és a gazdaság halálához vezethet hosszútávon.

Az oktatás üzleti alapokra helyeződött. Ennek szörnyű következménye a nagyüzemi képzés, célok, tervek és koncepciók nélkül, egyetlen valóságos szándékkal: minél több hasznot húzni belőle. Nagy divattá vált a „tanulás”.

Fiatalok ezrei halogatják pályájuk megkezdését, a tanulást alibiként felhasználva. Hosszú éveken keresztül piszmognak értelmetlen, soha fel nem használható adathalmaz megszerzésével.

Vajon miért van szükség diplomás bolti eladókra, három nyelvvizsgával rendelkező, de csak magyarul beszélő banki adatrögzítőkre, jogot végzett vagy éppen tanári diplomát szerzett biztosítási ügynökökre? A kérdések sora még folytatható, de minek? Az egész egy nagy hülyéskedésnek tűnik, mert az is!

Nem vagyok a tanulás ellen. Úgy gondolom, hogy a tanulás az egyik legfontosabb dolog az életben. Az ember életminőségének javítását a tanulási képessége javításával kell kezdeni. Éppen ezért nem szabadna megengedni, hogy a pénz motiválja, és dilettánsok mondhassák magukat oktatónak, pedagógusnak vagy tanárnak.

A tanulásnak igenis van értelme, ha célja van, gyakorlati és igaz. A tanulás nagyon is szükséges dolog, nélküle semmire sem mehetnénk az életben. Pontosan ez az, amiért valóban ideje lenne odafigyelni rá. Nem szabadna hagyni, hogy tanulók, diákok százezrei szenvedjenek tőle. A tanulóknak valóságos célt kéne adni.

Ilyen körülmények között, nem csoda, hogy az ingatlanosok legtöbbje nem értékeli az ingatlanos képzéseket sőt, kimondottan ellenségesen viszonyul hozzájuk. És igazuk is van. Azok a képzések, amelyek nem hoznak számukra pénzben kifejezhető eredményeket, valóban értéktelenek.

Egy igazi és használható tanulási módszerrel kell az ingatlanszakmát és szereplőit felvértezni, egy olyan módszerrel, ami nem csupán gyorsan és könnyen elsajátítható, de segít megoldani a szakmai nehézségeket, és a gyakorlatban is működik.

A GYAKORLATBAN. Ez a legfontosabb. Gyakorlati tudás, mindenféle sallang nélkül. Erre van szükség és nem másra.

Akkor lesz értelme a képzéseidnek, ha elvárod az embereidtől, hogy a megszerzett tudásukkal tegyenek meg mindent, hogy elérjenek valamit, és nap, mint nap használják azt az ingatlanértékesítési megbízások szerzéséhez, ügyfeleik kezeléséhez, a marketing munkában, és nem utolsósorban a háttérfeladatok végzéséhez.

Az irodatulajdonosok többsége természetesen nem képzési szakember. A fejlettebb ingatlankultúrával rendelkező országokban ez nem is követelmény, és természetesen nálunk sem kell, hogy az legyen. Viszont egy ténylegesen fejlett kultúra megoldást ad és segíti vállalkozóit, megfelelő szakmai oktatási rendszer biztosításával, vagy támogatásával.

Mivel az oktatási rendszer még nem rendezkedett be az ingatlanszakmára, neked, mint irodatulajdonosnak kell gondoskodnod az ügynökeid képzéséről.

Nem általánosságokat, nem közhelyeket várnak tőled az embereid, hanem gyakorlati tanácsokat, amiket konkrét helyzetekben tudnak felhasználni.

A MARKET Home Ingatlanközvetítési Rendszer ingatlanközvetítői munkához és ingatlaniroda vezetéshez szükséges, teljes tudásanyagot foglal magába. Az egész szisztéma egyetlen céllal került kidolgozásra. Ez a cél nem más, mint hogy számodra, ingatlaniroda vezető számára megoldást adjon az iroda működtetésének bármely problémájára, legyen az ingatlanszakmai oktatás, ingatlanjogi vagy ingatlaniroda működtetési kérdés.

Egy tanulmánysorozatot állítottunk össze. Jelentkezz a sorozatra és tudj meg többet a hatékony, nagy bevételt termelő ingatlaniroda-vezetés lehetőségeiről!
Valenczi Pál
Ide kattintva jelentkezhetsz a sorozatra. >>


 


2009. 11. 21. 09:18:22

Értékeld!
Teljesen haszontalan 3 csillag Nagyon tanulságos 1 csillag 2 csillag 3 csillag 4 csillag 5 csillag


KOMMENTEK (0)

Még nem kommentált senki, légy Te az első!

Regisztráció és/vagy belépés után Te is hozzászólhatsz.Csúcstechnológia az ingatlanközvetítésben
Ingatlanos dolgok
 
Képzés
 
Esettanulmányok
 
VIP Club
 

 CIKK KERESÉSE


Keresendő szó a címben:


 << vissza a kezdőlapra

 


© 2021 MARKET Home ® | Adatvédelmi elvek | Elérhetőségek