E-mail cím:    Jelszó:   

Ingatlanos dolgok

/ Ingatlanközvetítés világa


TEDD HELYRE A DOLGOKAT!
Ingatlanszakmai körkép valósághűen, némi tanulsággal
 
Egy kis betekintés az ingatlanközvetítői szakma legfontosabb szereplőjének, az ingatlaniroda tulajdonos/vezetőnek világába, lehetőségeibe, érzelmek és értékítélet nélkül. 

AZ INGATLANÜGYNÖK, AKI TÖBBRE VINNÉ, CSAK VALAMI HIÁNYZIK...
Ügynökként, vagy értékesítőként vág az ingatlan-bizniszbe a legcsekélyebb hozzáértés nélkül, a könnyű pénz reményében, vagyis valahogy úgy, ahogyan majdnem mindenki ebben az országban. Van része némi szerencsében és néha nagyon szerencsétlen; jár fent a fellegekben és lent a tüzes pokolban is; van, amikor géniusznak hiszi magát, és van, amikor szellemi fogyatékosnak. Amikor értékesítői díjakat nyer és dézsából ömlik a pénz, szórja két kézzel, mert azt hiszi, ez már mindig így lesz – aztán amikor a csőd szélén táncol, minden forintot vagyonnak lát.

Az első időszakban, amikor megnyitja az irodáját, abban látja a siker kulcsát, amiben a legtöbb iroda tulajdonosa látja a mai napig: a személyzetfelvételben. Hogy sok rátermett ember sétál be az ajtóján, aki nála akar dolgozni, és akinek… egyszerűen csak megy ez a szakma. Aki tud ingatlanokat nyilvántartásba venni és ingatlanokat eladni. Csak úgy. Születésétől fogva. Azért, mert csak!

Még ma is úgy gondolja, hogy a személyes képessége ideális az értékesítői pályára, mégis annyi kudarcon kell átverekedni magát, hogy kénytelen bizonyítani rátermettségét, és ma is ő a legeredményesebb, vagy talán az egyetlen eredményes ingatlanközvetítő az irodájában.

Megtanulta a leckét: szaktudás hiányában ez a szakma sem végezhető, és sem a szerencse, sem a tehetség nem kompenzálja a tudatlanságot. Az ingatlanközvetítés egy szakma, amiben kevesen képesek jól dolgozni.

Már csak egy dolgot kellene megtanulnia: az ingatlaniroda-vezetés egy másik szakma, teljesen más célja van, mint az ingatlanközvetítésnek, mások a szabályai, és másfajta tevékenységekkel jár.

És ha továbbra is azt hiszi, hogy ingatlanügynöki munkával lehet ingatlanirodát vezetni, akkor előbb, vagy utóbb olyan kihívásokkal találja magát szembe, amelyeket nem fog leküzdeni.

Ha a későbbiekben is ingatlanügynök fejjel gondolkodik, döntéseit ingatlanügynökként hozza, a tennivalókból kizárólag az ingatlanügynöki feladatokat végzi el maradéktalanul, előbb utóbb nem lesz, akit irányítson, de ha abbahagyja az ingatlanügynöki munkát, mert az embereire és irodavezetésre koncentrál, a saját keze munkájával már nem hoz tető alá üzleteket, nem sok esélye lesz a számlái kifizetésére.


MERRE VEZET TOVÁBB AZ ÚT?
Sajnos a legtöbben túl későn ismerik fel, hogy a szakmai és a szervezeti irányítás merőben különböző feladat. Ingatlaniroda tulajdonosként irodavezetési és szervezési problémákra kell megoldást találnod. Olyan kihívások ezek, amikkel az ingatlanirodák vezetői, tulajdonosai nap, mint nap szembetalálják magukat.
- Pontosan tudnod kell, hogy egy ingatlanirodának milyen létfontosságú dolgokkal és eszközökkel kell rendelkezni ahhoz, hogy a benne dolgozó ügynökök zavarmentesen és hatékonyan végezhessék munkájukat.
- Meg kell látnod az irodavezetés területén előforduló hibákat, melyeket csak abban az esetben tudsz észrevenni, ha az irodavezetés szakembere vagy.
- Fontos, hogy  tudd, az ügynökeidnek mik a hiányosságai, és pontos iránymutatással képesnek kell lenned kezelni azokat. Idejekorán fel kell ismerned a személyes szakmai problémákat, és ajánlatos, mihamarabb elrendezned azokat, máskülönben felüti fejét az inkompetencia, és veszteségessé teszi a vállalkozásodat.
- Sok ingatlaniroda jelentős veszélynek van kitéve, mert nem rendelkezik megfelelő jogi ismeretekkel és háttérrel az ingatlanközvetítést érintően. Meg kell védened az irodádat és a benne dolgozókat a tisztességtelenségekkel szemben.
- Gondoskodnod kell az új ingatlanügynökök betanításáról, és számukra egységes, hatékony eljárásokat kell adnod, amik jóval eredményesebbé teszik őket az átlagos ingatlanosoknál.
- Olyan ingatlanirodai működési rendszert kell felállítanod, amely biztosítja, hogy ne vesszenek el információk és adatok, ami miatt üzletek hiúsulhatnak meg.
- Létfontosságú, hogy megértsd, mely tényezők okozzák a forgalomcsökkenést, fel kell ismerned ezeket, amikor felbukkannak, és képesnek kell lenned ezek semlegesítésére. Ugyanígy, ismerned és alkalmaznod kell azokat a szakmai fogásokat és szabályokat, amelyek forgalomnövekedést tudnak generálni.
- A összes létező ingatlanmarketing stratégia közül, ki kell választanod a területeden működő leghatékonyabbat, amely révén az iroda jelentős piaci előnyhöz jut.
Hogyan is működik ez a gyakorlatban?
Egy tanulmány-sorozatot indítottunk. Jelentkezz a sorozatra és tudj meg többet a hatékony, nagy bevételt termelő ingatlaniroda vezetés lehetőségeiről!
Valenczi Pál
Ide kattintva jelentkezhetsz a sorozatra. >>


 


2009. 12. 01. 02:16:09

Kapcsolódó cikkeink

  1. Tedd helyre a dolgokat!
  2. Turbózd fel az irodádat!
  3. CSÚCSTECHNOLÓGIA AZ INGATLANKÖZVETÍTÉSBEN

Értékeld!
Teljesen haszontalan 2 csillag Nagyon tanulságos 1 csillag 2 csillag 3 csillag 4 csillag 5 csillag


KOMMENTEK (1)

Regisztráció és/vagy belépés után Te is hozzászólhatsz.

Dévényi Ildikó - 2009. 12. 03. 19:02
Nos, ez a cikk olvasmányos, ott tartotta a figyelmemet. Nagyon jó volt szerintem a folyamat leírása - mit is csinál egy iroda tulajdonos és hogyan esik ki a szerepéből. Emberközelivé hozta az életét, sőt, a gondolkodásmódját. Ezért aztán elég hiteles lett az egész mondanivaló. Kimondottan tetszett., gratulálok a szerzőnek.:-)Csúcstechnológia az ingatlanközvetítésben
Ingatlanos dolgok
 
Képzés
 
Esettanulmányok
 
VIP Club
 

 CIKK KERESÉSE


Keresendő szó a címben:


 << vissza a kezdőlapra

 


© 2021 MARKET Home ® | Adatvédelmi elvek | Elérhetőségek