E-mail cím:    Jelszó:   

Ingatlanos dolgok

/ Ingatlanközvetítés világa


TURBÓZD FEL AZ IRODÁDAT!
Változások kezelése az ingatlanközvetítői munkában

Sokszor hallani szerte a világban, hogy az ingatlanpiac állandóan változik, a forgalom kiszámíthatatlan, és nehéz sors vár arra, aki belevág ebbe a szakmába, pedig az ingatlan jó üzlet, de mégis nehéz, és… így tovább.

A 2008-2009-es év új korszakot hozott számunkra. A rendszerváltás óta a legnagyobb változás következett be az ingatlanpiacon. Erre a változásra a legtöbb ingatlanértékesítéssel foglalkozó irodának és ügynöknek egyszerűen nem volt megoldása. Sajnos ők már nincsenek közöttünk.

Mi okozhatta a vesztét ingatlanosok ezreinek?

Elgondolkodtál már azon, hogy vajon mi húzódik meg a bevételed kiszámíthatatlansága, a forgalmad tervezhetetlenségének hátterében?

Más iparágban a legtöbb cégnek nem okoz ilyen hatalmas problémát az előrelátás. Vajon miért pont az ingatlanosokat sújtja ez az átok?

Nos, elárulom a titkot: él egy városi legenda az ingatlanpiacon, amely ezt a különös állapotot okozza, és amely úgy szól, hogy a piacot a véletlen irányítja.

A VÉLETLEN.

Ez egy legenda, amely nem igaz. Hiszen, ha alaposan utánanézünk a tendenciáknak, sok évre visszamenően, kielemezzük a változásokat, és becsülettel átgondoljuk a helyzetet, arra fogunk jutni, hogy a forgalmat nem a bolygók együttállása, nem a Golf-áramlat, nem a globális felmelegedés, nem az időjárás, vagy bármi ezekhez hasonló alakítja. Hanem Te magad, sok más szakmabélivel együtt.

Kimondhatjuk, és tényként kezelhetjük, hogy az ingatlanpiac változásait az ingatlanpiac szereplői generálják. Ez akkor is igaz, ha tisztában vagy ezzel a ténnyel, és akkor is, ha azt gondold, hogy te magad nem vagy olyan jelentős szereplő, hogy ezekre a folyamatokra hatást gyakorolhass.

El kell, hogy keserítselek. Az irodád forgalma, és az ügynökeid teljesítménye rajtad múlik. És ha vannak eladásaid, ha nincsenek, mindenképpen befolyásolod valamilyen mértékben a piacot is. Ez az igazság.

De talán ez az egyik legjobb hír a számodra, ha nem félsz a kihívásoktól, és hajlandó vagy tenni a siker érdekében. És rossz hír azoknak, akik a szaktudás és munka nélkül megszerezhető, könnyű pénz reményében vágnak bele, tevékenységükkel alaposan lejáratva a szakma becsületét és jó hírét.

A forgalomcsökkenés, az elmaradt bevételek csak azokat érintik, akik hisznek a szerencsében, és akik ebből adódóan képzetlenek.

Az ingatlanpiacot az ingatlanértékesítő cégek befolyásolják a legnagyobb mértékben – és teszik ezt oly módon, hogy nem is tudnak róla, mert él egy városi legenda, amely elfedi az igazságot.

Természetes, hogy vannak változások, és azok sokszor rendkívül ijesztőek lehetnek, de nincs választásod: neked, mint ingatlanos vállalkozónak, a túlélésed érdekében követned kell a változásokat, és megfelelően reagálnod azokra.

Sokan hiszik, hogy kizárólag a csökkenő bevétel jelent veszélyt egy cégre nézve, de ez óriási tévedés. A forgalmad hirtelen növekedése éppúgy veszélyt rejthet, mint a forgalomcsökkenés. A bevétel csökkenése csak az egyik látható következménye annak, hogy korábban nem megfelelően zajlott a munka, és nem annak a jele, hogy a piaci körülmények megváltoztak.

Ha tudod, hogy milyen tendenciák esetén milyen stratégiát kell alkalmaznod, biztos lehetsz benne, hogy a hosszú távú fennmaradásod és stabilitásod a Te döntéseidtől függ majd. Ez nem csak egy elméleti fejtegetés. Természetesen, létezik szigorúan meghatározott, gyakorlati lépésekből álló megoldásrendszer arra, hogyan kell irányítanod az irodádat a drasztikus piaci változások ellenére is úgy, hogy neked továbbra is töretlenül egyre nagyobb a forgalmad és a bevételed.

Ez a megoldásrendszer a MARKET Home Ingatlanközvetítési Rendszer.

A MARKET Home rendszere egy kiváló módszereket egybefogó rendszer, ahol kizárólag csúcstechnológiát alkalmazunk. Csúcstechnológiákat az ingatlanközvetítéshez. Ezek precíz és hathatós megoldások arra, hogy az irodádat a megváltozott piaci körülmények között is megfelelően irányíthasd, és a működés stabil maradjon.

Megmutatja, hogyan lehet előre látni a válságot, és milyen módon lehet megelőzni; ha mégis bekövetkezik, hogyan lehet visszaállítani a hatékony működést; és sok más, égető kérdésre is választ ad. Nem elméleti síkon, hanem kőkemény gyakorlati lépések formájában.

Soha nem volt jobb lehetőség arra, hogy vállalkozásba kezdj ezen a területen, vagy ha már belefogtál, új, a mostaninál biztosabb alapokra helyezd a működésed, és fellendítsd a cégedet.

Győződj meg róla magad!

TURBÓZD FEL AZ IRODÁDAT!

A legnagyobb üzleti előnyt hatékonysággal lehet megszerezni.

A kulcsszó: HATÉKONYSÁG.

A hatékonyság azt jelenti, hogy senki sem végez fölösleges munkát, mindenki csak a saját feladatát csinálja, mindenkinek annyi dolga van, amennyit képes elvégezni, mindenki gyorsan dolgozik, és mindenki eredménnyel zárja az ügyeit.

Kicsi hatékonysággal szinte mindenki tud dolgozni. A legbénább üzletkötő is el tud adni egy jó ingatlant, jó áron, hosszú-hosszú idő alatt. Mondjuk 3 év alatt. De ki képes azt kivárni?

Három szinten lehet dolgozni.

1.    A forgalom nem hoz annyi eredményt, amiből ki lehet fizetni a költségeket.

2.    A bevételek pont annyit tesznek ki, mint a kiadások.

3.    Jóval nagyobb a forgalom annál, hogy gondot okozzon a költségek kifizetése és még tartalékokat is lehet képezni.

A 3. szint alatt nem érdemes vállalkozni.

A 3. szint a HATÉKONY MŰKÖDÉS, amikor a bevétel jóval magasabb, mint a kiadások. Ha elromlik valami, nem okoz gondot a szerelő kihívása; ha nagyobb a létszám, könnyen átköltözöl egy nagyobb, szebb és kényelmesebb irodába és még sorolhatnám.

Az irodád hatékony működésének bármely piaci körülmények közötti fenntartása, létfontosságú. Nem kell aggódnod a szerencse miatt, nem lesznek véletlenek és váratlan fordulatok.

Hogyan is működik ez a gyakorlatban? Egy  tanulmány-sorozatot indítottunk. Jelentkezz a sorozatra és tudj meg többet a hatékony, nagy bevételt termelő ingatlaniroda-vezetés lehetőségeiről!

Valenczi Pál

Katt ide a tanulmánysorozat megszerzéséhez >>2009. 11. 30. 01:21:54

Kapcsolódó cikkeink

  1. Tedd helyre a dolgokat!
  2. Turbózd fel az irodádat!
  3. CSÚCSTECHNOLÓGIA AZ INGATLANKÖZVETÍTÉSBEN

Értékeld!
Teljesen haszontalan 3 csillag Nagyon tanulságos 1 csillag 2 csillag 3 csillag 4 csillag 5 csillag


KOMMENTEK (0)

Még nem kommentált senki, légy Te az első!

Regisztráció és/vagy belépés után Te is hozzászólhatsz.Csúcstechnológia az ingatlanközvetítésben
Ingatlanos dolgok
 
Képzés
 
Esettanulmányok
 
VIP Club
 

 CIKK KERESÉSE


Keresendő szó a címben:


 << vissza a kezdőlapra

 


© 2021 MARKET Home ® | Adatvédelmi elvek | Elérhetőségek